Sla-wraps met gegrilde kip en sesamdressing
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Roer de vadouvan of kerrie door de olijfolie. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en bestrijk met de kruidenolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Verhit de grillpan. Gril de kipfilet in 10-12 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar. Bereid intussen de rösti mini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de sla schoon en haal de blaadjes los. Snijd de komkommer in luciferreepjes. Doe de sla, komkommer en rauwkost in aparte schaaltjes.
- Meng de mayonaise in een schaaltje met de sesamolie. Verdun de sesamdressing met 1 eetlepel water. Bestrooi met het sesamzaad.
- Snijd de gegrilde kip in reepjes en doe in een schaaltje. Doe ook de rösti mini in een schaaltje.
- Zet alle schaaltjes op tafel en laat iedereen zelf zijn wraps maken met de sla, gegrilde kip, groenten en sesamdressing.
- Knapperige rösti mini met kip, rauwkost en een lekkere dressing in knapperige slablaadjes. Deze sla-wraps gaan ongetwijfeld een nieuwe favoriet worden! Laat iedereen aan tafel zelf zijn wraps maken, dat maakt het samen eten helemaal gezellig.
- Tip: Vervang de gegrilde kip door 4 in partjes gesneden gekookte eieren of reepjes omelet.
- Tip: Geen liefhebber van sesam? Maak dan een honing-mosterddressing: meng 1 eetlepel (grove) mosterd, 2 theelepels honing en 1 eetlepel water door de mayonaise.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 525 kcal
- 30 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 32 g koolhydraten
- 29 g eiwit
- 7 g vezels
- 1,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen